0251-212941

Airconditioning: VRF-systeem

VRF-systeem

Wanneer u meerdere ruimtes wilt verkoelen, is een VRF-systeem aan te raden. Vanaf één hoofdkoelleiding vertakken er bij een VRF-systeem meerdere leidingen richting diverse kamers binnen een gebouw. Vanwege de energiezuinigheid en milieuvriendelijkheid is een VRF-systeem aan te raden voor grotere kantoorpanden met meerdere ruimtes. Het energieverbruik van een VRF-systeem is laag, waardoor er bepaalde vormen zijn opgenomen in de EIA-regeling (Energie Investering Aftrek). Dit houdt in dat uw energiekosten dankzij uw VRF-systeem omlaag gaan, én u minder inkomsten- of vennootschapsbelasting hoeft te betalen.

Bij een VRF-systeem kunt u zelf de hoeveelheid koudemiddel die in het systeem zit reguleren. Hierdoor is het mogelijk om het VRF-systeem de ruimtes te laten verkoelen, of zelfs verwarmen. Voor meer informatie voor verwarmen met andere koelinstallaties dan het VRF-systeem kunt u hier terecht.

Bcool monteert in combinatie met het VRF-systeem diverse soorten binnenunits zoals het cassettemodel, het plafondmodel, het wandmodel, het vloermodel en het kanaalmodel.

Cassettemodel

Het cassettemodel is een binnenunit die in het plafond wordt geplaatst. Het deel wat zichtbaar is in de ruimte is een modern en onopvallend design. Het cassettemodel kan meerdere zijden bevatten waaruit gekoelde lucht geblazen wordt waardoor de luchtverdeling efficiënt is.

Plafondmodel

Dit binnendeel wordt niet in, maar tegen het plafond gemonteerd. Deze unit heeft een ruim bereik qua uitgeblazen lucht wanneer deze tactisch tegen het plafond wordt geplaatst.

Wandmodel

Dit binnenunit wordt tegen de muur geplaatst, vaak vlak onder het plafond om niet teveel ruimte in te nemen. Ook deze unitvorm heeft een grote reikwijdte qua uitgeblazen lucht.

Vloermodel

Het vloermodel wordt op de vloer geïnstalleerd, meestal in de hoek van de betreffende ruimte. Ook dit splitsysteem heeft diverse modellen, zodat elke vloerunit goed kan passen bij het interieur van uw ruimte.

Kanaalmodel

Het kanaalmodel heeft als binnenunit de meeste reikwijdte qua uitgeblazen lucht. Boven het plafond worden diverse kanalen gemonteerd waaruit gekoelde lucht geblazen wordt. Op diverse manieren kan de lucht ‘door’ het plafond geblazen worden, bijvoorbeeld wanneer het plafond ventilerend is. De gekoelde lucht kan zo elke hoek van de ruimte bereiken.

.

.

.

Het weerbericht

uw emailadres

Meer informatie? Mail ons!

by get-web.nl

Copyright 2010-2018 Bcool Klimaatbeheersing