0251-212941

Airconditioning: Splitsysteem

Splitsysteem

Het splitsysteem is de meest voorkomende vorm van airconditioning. Deze installatie kan overal op alle locaties geplaatst worden.

Een splitsysteem bestaat uit een binnen- en buitenunit, die met twee dunne koelleidingen aan elkaar verbonden worden. De buitenunit van het splitsysteem bevindt zich zoals vanzelfsprekend buiten, de kleinere en modieus gevormde binnenunit wordt in de gekoeld gewenste ruimte geplaatst. Er zijn diverse binnenunitmodellen beschikbaar, die op de muur, vloer en plafond geïnstalleerd kunnen worden.
Een splitsysteem is ideaal als u een enkele ruimte wilt verkoelen, zoals een slaap-, woon- of werkkamer. Het splitsysteem wordt daarom vaak geplaatst in particuliere woningen.

Wanneer er een airconditioning in de vorm van een splitsysteem wordt geplaatst is het belangrijk vooraf te bedenken waar u de binnenunit wilt plaatsen en vanaf welke hoek deze de gekoelde lucht naar binnen blaast.

Bcool monteert diverse soorten binnenunits zoals het cassettemodel, het plafondmodel, het wandmodel, het vloermodel en het kanaalmodel.

Cassettemodel

Het cassettemodel is een splitsysteem die in het plafond wordt geplaatst. Het deel wat zichtbaar is in de ruimte is een modern en onopvallend design. Het cassettemodel kan meerdere zijden bevatten waaruit gekoelde lucht geblazen wordt waardoor de luchtverdeling efficiënt is.

Plafondmodel

Dit splitsysteem wordt niet in, maar tegen het plafond gemonteerd. Deze unit heeft een ruim bereik qua uitgeblazen lucht wanneer deze tactisch tegen het plafond wordt geplaatst.

Wandmodel

Dit splitsysteem wordt tegen de muur geplaatst, vaak vlak onder het plafond om niet teveel ruimte in te nemen. Ook deze unitvorm heeft een grote reikwijdte qua uitgeblazen lucht.

Vloermodel

Het vloermodel wordt op de vloer geïnstalleerd, meestal in de hoek van de betreffende ruimte. Ook deze unit heeft diverse modellen, zodat elke vloerunit goed kan passen bij het interieur van uw ruimte.

Kanaalmodel

Het kanaalmodel heeft als splitsysteem de meeste reikwijdte qua uitgeblazen lucht. Boven het plafond worden diverse kanalen gemonteerd waaruit gekoelde lucht geblazen wordt. Op diverse manieren kan de lucht ‘door’ het plafond geblazen worden, bijvoorbeeld wanneer het plafond ventilerend is. De gekoelde lucht kan zo elke hoek van de ruimte bereiken.

.

.

.

Het weerbericht

uw emailadres

Meer informatie? Mail ons!

by get-web.nl

Copyright 2010-2018 Bcool Klimaatbeheersing