0251-212941

Luchtbehandeling

Luchtbehandeling

Airconditioning hoeft niet altijd met water als koudemiddel ruimtes te verkoelen. Wanneer er een luchtbehandeling wordt toegepast stroomt er gekoelde lucht door de installaties heen. Luchtbehandeling wordt vaak toegepast in de grotere panden. Wanneer lucht de koudemiddel is, is het mogelijk dat het gehele klimaat in een gebouw beheerst wordt.

Met luchtbehandeling wordt de lucht via een kanalensysteem door een luchtbehandelingskast geleidt. In deze kast is het mogelijk om de lucht te verkoelen, te verwarmen, te filteren, te bevochtigen en ontvochtigen. Tevens is het mogelijk dat de lucht binnen het pand ververst wordt met buitenlucht zodat de ruimte goed geventileerd blijft.

Met luchtbehandeling als airconditioning zijn er twee units beschikbaar; de rooftopunit en de packetunit.

Rooftop

Met een rooftop als unit voor de luchtbehandeling wordt de koude lucht via een aanvoerkanaal in de betreffende ruimte geblazen. Vervolgens verlaat deze lucht de ruimte via een retourkanaal, waarna de lucht weer wordt gekoeld naar de ingestelde temperatuur.

Packetunit

Een packetunit als unit voor de luchtbehandeling wordt voornamelijk gebruikt in de industrie. Ruimtes als travo-, schakel-, computer- en kantoorruimtes maken gebruik van een packetunit. Een packetunit kan met en zonder kanalen worden opgesteld.

.


.


.

Het weerbericht

uw emailadres

Meer informatie? Mail ons!

by get-web.nl

Copyright 2010-2018 Bcool Klimaatbeheersing